Fisher Edelstaal

  • Fisher Edelstaal
  • Fisher Edelstaal
  • Fisher Edelstaal
  • Fisher Edelstaal

Fisher Edelstaal

“Voor onze vertegenwoordigers is PRO/Staal echt een uitkomst. Vanuit huis kunnen ze lopende offertes en orders bekijken. Ze hebben dus ook geen vaste werkplek nodig”.

Fisher Edelstaal kiest ook voor PRO/Staal

 Fisher Edelstaal is onderdeel van de Metalfinishgroup. Dit handelsbedrijf is gespecialiseerd in de levering van roestvaststaal buismateriaal. Naast Fisher Edelstaal vallen ook Metalfinish en Eurofinish binnen de Group. Allen zijn specialisten op het gebied van oppervlaktebehandeling. Met een ruim assortiment en voldoende materiaal op voorraad, kan Fisher direct leveren. Om al zijn processen te stroomlijnen, gebruikt het bedrijf het automatiseringsysteem PRO/Staal van Datamex. Volgens Henk Ferwerda van Fisher Edelstaal “een uitkomst voor onze vertegenwoordigers!”

Standaardoplossing op maat gemaakt

Datamex ontwikkelde PRO/Staal begin jaren ’80 en is nog steeds de oplossing voor vele bedrijven in de staalbranche. Zo ook voor Fisher Edelstaal. Ongeveer twee jaar geleden stelde de Metalfinishgroup als doel dat al zijn bedrijven op één automatiseringsysteem werden aangesloten. Via buurman Douma Staal kwam Datamex in beeld. Na uitvoerig overleg en verschillende tests werd in 2008 PRO/Staal geactiveerd. In de eerste instantie alleen bij Fisher Edelstaal, maar vanaf 2010 zullen ook Metalfinsih en Eurofinish gebruik gaan maken van deze software. Ferwerda:”PRO/Staal is speciaal geschreven voor de staalbranche. De roestvaststaalbranche zit iets anders in elkaar, maar Datamex heeft de juiste aanpassingen voor ons gedaan.”

Gemak en overzicht

Met het programma kunnen alle goederen van begin tot eind gevolgd worden. Van order tot aflevering is de status terug te vinden. Tegelijkertijd is er een boekhoudkundig programma aan gekoppeld, zodat er maar met één systeem gewerkt hoeft te worden. Naast het volgen van de goederenstroom maakt PRO/Staal het mogelijk om offertes, aanvragen en orderbevestigingen te e-mailen. Dit bespaart een hoop papierwerk en alles is gemakkelijk terug te vinden. “Voor onze vertegenwoordigers is PRO/Staal echt een uitkomst. Vanuit huis kunnen ze inloggen op het systeem en de lopende offertes en orders bekijken. Ze kunnen aanpassingen en aantekeningen maken. Ze hebben dus ook geen vaste werkplek nodig”, vertelt Ferwerda.

Plezierige samenwerking

Ferwerda is daarbij zeer te spreken over de samenwerking met Datamex. “Onze vaste contactpersoon zorgt ervoor dat er snel en efficiënt ingesprongen wordt op eventuele problemen. De Brabantse instelling maakt dat dit op een plezierige manier gebeurt!”

Over Fisher Edelstaal

Bedrijfsgrootte: _ medewerkers
Internetsite: http://www.fisheredelstaal.nl