Panasonic Biomedical BV

  • Panasonic Biomedical BV

Panasonic Biomedical BV

Europees samenwerken met Office 365

In enkele maanden tijd Office 365 met Sharepoint implementeren en ad hoc het systeembeheer managen. Panasonic Biomedical in Etten-Leur had een serieuze uitdaging voor Datamex. “Een pittige, maar het is gelukt en we zijn weer helemaal bij!”

Van IBM naar Microsoft

De casus van Panasonic Biomedical in Etten-Leur was een bijzondere vanwege de hoge tijdsdruk. De Europese biomedische tak van het merk werd losgesneden van het moederbedrijf. Van oudsher werkte Panasonic in een IBM-omgeving. “Met verouderde software. We wilden overstappen op Microsoft Office 365. Maar de tijd begon te dringen voor ons. In een paar maanden tijd heeft Datamex het voor elkaar gekregen om Office 365 te implementeren. Niet alleen hier in Etten-Leur, maar ook bij drie andere kantoren in Europa”, vertelt Arjan van Toor, manager business operations bij Panasonic Biomedical.

‘Sharepoint bespaart tijd’

Van Toor is zeer te spreken over de Microsoft-omgeving. “Office 365 is een hele verbetering ten opzichte van onze vorige software. We maken ook gebruik van Sharepoint, dat we als een soort intranet gebruiken om bedrijfsinformatie van de verschillende kantoren in Europa te delen. Elke afdeling heeft zijn eigen pagina. We stimuleren de collega’s om eerst op Sharepoint te kijken voordat ze de telefoon pakken. Dat scheelt bakken met tijd. Een andere functie van Sharepoint is het aanmaken van IT-tickets. Die kunnen collega’s onderling met elkaar delen en inzien.”

Ad hoc systeembeheer

Naast de implementatie van Office 365 nam Datamex ook het systeembeheer voor haar rekening. En ook hier speelde de tijd – of eigenlijk het gebrek daaraan – weer een belangrijke rol. Van Toor: “Mijn IT’er viel hier weg en ik zat met een gat. Datamex gebeld en die konden meteen inspringen om de infrastructuur aan te pakken. Enkele maanden lang liepen de jongens van Datamex hier een paar uur per dag rond. Uiteindelijk heb ik slechts één dag zonder IT-hulp gezeten. Dat zegt genoeg over de flexibiliteit van Datamex. De samenwerking verliep ook goed. Eén keer een minimale onenigheid, maar dat was het dan. De heldere communicatie viel me in positieve zin op. Ik hoefde niet te vragen om terugkoppeling, die kwam vanzelf. Zo hoort het te gaan.

Over Panasonic Biomedical Etten-Leur

Panasonic Biomedical levert hoogwaardige biomedische en laboratoriumapparatuur. De organisatie opereert vanuit vier kantoren in Europa, waarvan één in Etten-Leur gevestigd is. 

Over Panasonic

Bedrijfsgrootte: 40 medewerkers
Internetsite: http://www.biomedical.panasonic.eu