Van Ham Groothandel

  • Van Ham Groothandel
  • Van Ham Groothandel
  • Van Ham Groothandel

Van Ham Groothandel

“Er wordt heel goed naar ónze werkwijze gekeken en aan de hand daarvan worden oplossingen aangedragen. Met alles erop en eraan!”

Datamex vaste automatiseringspartner van Van Ham Groothandel 

Datamex is al meer dan tien jaar de vaste automatiseringspartner van Van Ham Groothandel. Eigenaar Patrick van Ham maakt deel uit van de vierde generatie die zo’n 1500 bakkerijen bedient door heel Nederland. Met 25 medewerkers zijn ze een middelgrote speler in deze branche en zijn ze specialist als leverancier van bakkerijen. Al bijna 100 jaar levert Van Ham bonbons en chocolade, koek en banket, bake off producten en zoetwaren. Alles is in eigen beheer, van verkoop, tot orderverwerking tot levering.

Oplossing met alles erop en eraan

Toen het bedrijf tien jaar gelden snel groeide, zowel qua omzet als personeel, kon automatisering niet uitblijven. Door de snelle, positieve ontwikkelingen moesten er processen vereenvoudigd worden. De orderverwerking moest gedigitaliseerd worden en de buitendienst moest meer statusinzicht krijgen. In de eerste instantie werd er contact gezocht met Exact. Omdat Datamex een partner is van Exact werd hier de samenwerking mee aangegaan. René Jansen is als vertegenwoordiger van Datamex inmiddels kind aan huis. Hij adviseert de groothandel op het gebied van software, hardware en onderhoud. Het contact is intensief. “Eens per maand onderzoekt Datamex of we processen en de bijbehorende automatisering kunnen optimaliseren”, aldus Patrick van Ham. “Er wordt heel goed naar onze werkwijze gekeken en aan de hand daarvan worden oplossingen aangedragen. Zo zijn we kortgeleden succesvol overgestapt van Exact naar Unit4 Multivers Extended. Dat heeft geresulteerd in informatievoorziening naar klant en werknemers, specifiek gericht op onze activiteiten. Onze vertegenwoordigers kunnen de klant inzicht geven in levertijden en eerder uitgezette orders, met alles erop en eraan.”

Inzicht in onze werkwijze

Van Ham is een tevreden klant: ”Doordat Datamex ons bedrijf goed kent, hebben de medewerkers daar alle inzicht in onze werkwijze. Een ander sterk punt is dat zij hun ervaringen gebruiken. Oplossingen van andere bedrijven kunnen ook voor ons interessant zijn. En doordat ze oplossingen van verschillende leveranciers kunnen aanbieden, vullen ze een totaalpakket in. Het zijn echte experts en zetten in op persoonlijk contact. Dus ze kunnen zich alvast gaan voorbereiden voor de automatisering van ons productiebedrijf!” 

Over Van Ham Groothandel

Bedrijfsgrootte: 25 medewerkers
Internetsite: http://www.vanhamgroothandel.nl/